SEO optimalisatie Zulte! Op zoek naar meer klanten?

Als lokale ondernemer wil je natuurlijk steeds nieuwe klanten bereiken. En liefst ook klanten uit de buurt van Zulte want daarmee kun je een langetermijnrelatie mee opbouwen. Wist je dat het lokale aspect van een bedrijf vandaag dag belangrijker is dan ooit? Klanten zijn bewuster en kijken meer en meer naar lokale kwaliteitsvolle producten en diensten. Ook smartphones hebben lokale SEO belangrijker dan ooit gemaakt. 

Meer dan 80% van de Vlamingen bezit een smartphone waardoor potentiële klanten kunnen zoeken naar bedrijven, producten en diensten terwijl ze onderweg zijn. Of het nu gaat om prijzen vergelijken, reviews lezen, of het vinden van het beste sushi restaurant in Zulte, goed vindbaar zijn voor een lokaal publiek is essentieel.

Meer klanten bezoekers aanvragen
voor jouw
bedrijf!

Om het belang van lokale SEO voor Zulte in perspectief te zetten, kijk eens naar de volgende statistieken.

Volgens de statistieken van Google van eind 2020 zijn zoekopdrachten zoals “Fietsenwinkel open in mijn buurt”, “Personal Trainer in de buurt” en “advocaten in Zulte” de laatste jaren met 300% toegenomen

Meer dan 50% van de consumenten die een lokale zoekopdracht op hun mobiele apparaat doen, bezoeken binnen dezelfde dag een winkel.

Bijna de helft (46%) van alle Google zoekopdrachten heeft een lokale intentie.

76% van de lokale zoekopdrachten leidt tot een telefoontje.

89% van de gebruikers van mobiele telefoons zoekt minstens eenmaal per week naar een lokaal bedrijf, en 58% zoekt minstens eenmaal per dag naar lokale bedrijven.

Wat is SEO Zulte
en hoe kun je deze verbeteren?

SEO Zulte betekent dat je website specifiek gericht is op het geografische gebied Zulte. Het doel is om je website zo te optimaliseren dat wanneer mensen uit Zulte bepaalde zoekopdrachten doen bij Google, ze jouw bedrijf bovenaan zien staan. Nu dit duidelijk is, laten we eens bekijken waarmee Search Clicks je bedrijf kan helpen om betere resultaten te krijgen.

Zorg ervoor dat je bedrijfsgegevens correct zijn op elk platform

Bedrijfsgegevens zoals naam, adres en telefoonnummer zijn de essentie van je lokale SEO-strategie. Het is het eerste waar lokale klanten op klikken wanneer ze zoeken naar een bepaald bedrijf in hun omgeving. Zorg er dus voor dat je bedrijfsgegevens altijd accuraat en consistent zijn in elke vermelding die je online of offline plaatst. Dit klink misschien voor de hand liggend maar vaak vergeten bedrijven hun gegevens te updaten wanneer bijvoorbeeld het telefoonnummer is veranderd. Trap niet in deze val en controleer de gegevens op elk platform waar je bedrijf aanwezig is.

Zorg ervoor dat je positieve reviews krijgt

Bijna 90% van de klanten voelen zich gerustgesteld door positieve reviews. Zeker wanneer je je richt op de lokale markt. Klanten zien nog steeds graag wat andere klanten uit de buurt over je bedrijf hebben geschreven. Zorg er dus voor dat je veel positieve reviews krijgt als je wilt dat je lokale SEO-strategie werkt. Meer reviews krijgen zijn een topprioriteit, dus maak gebruik van elke gelegenheid om je klanten eraan te herinneren hoe belangrijk hun feedback is. Als je er niet gemakkelijk in slaagt om klanten te overtuigen om een review te plaatsen, probeer ze dan te overtuigen met een actie of een korting wanneer ze terugkomen.

Vergeet de sociale media kanalen niet te gebruiken

Sociale media kanalen zijn nauw verbonden met lokale SEO. Platformen zoals Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok of LinkedIn helpen je om snel en gemakkelijk in contact te komen met klanten uit de buurt, dus vergroot je aanwezigheid op deze kanalen zo veel als je kunt. Pas ook je content aan naar lokale content. Dit zal onmiddellijk de interesse van je publiek trekken. Vermeldt zeker Zulte in je berichten en praat over recente of toekomstige evenementen in de stad die je bedrijf en doelgroep verbinden.

Gebruik de lokale bedrijfslatformen en community’s

Vergeet ook zeker niet de lokale bedrijfsplatformen en community’s te gebruiken zoals bijvoorbeeld ondernemers verenigingen, VOKA Zulte, lokale kranten en radiostations. Zet jezelf af en toe in de spotlights want dit helpt weer om je websites te linken aan andere bekende namen en merken. Hoe sterker je netwerk en hoe bekender je ambassadeurs, hoe geloofwaardiger en lokaal verankerd je overkomt bij het Google algoritme.

Zorg dat je website mobile-first is

Zoals we eerder in dit artikel hebben vermeld, zoekt de overgrote meerderheid van de klanten tegenwoordig naar een product of dienst via hun smartphone. Het is dus een absolute must dat je website ontworpen is om mobiel te kunnen gebruiken. Gebruiksvriendelijkheid is een extra troef. Als klanten snel en gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze zoeken, zal dit je alleen maar meer succes opleveren. 

Zeker door de Covid-19 pandemie  is het voor jou als ondernemer uit Zulte nog crucialer geworden om online vindbaar te zijn voor mensen uit de buurt. Bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnen wanneer potentiële klanten naar jouw product of dienst zoeken, is enorm belangrijk als je meer klanten uit de buurt wilt aantrekken. Investeren in SEO Zulte is dus een must als je wilt meesurfen op deze trend. In dit artikel bespreken we wat SEO Zulte is, welke methoden gebruikt worden om betere resultaten te krijgen en waarom Search Clicks jouw partner is om jouw bedrijf naar de top van de Googleresultaten in Zulte te loodsen.

Boek een afspraak!

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf om in aanmerking te komen voor een samenwerking? Boek dan direct een afspraak met een van onze SEO specialisten.

Website-audit

Wij maken een analyse van hoe de aanwezigheid van je website op dit moment is en maken hier vervolgens een uitgebreide scan van. Hieruit maken wij een implementatieplan met meetbare resultaten voor je.

Zoekwoorden Onderzoek

Onze SEO specialist zoekt uit welke zoektermen populair en relevant zijn, hierdoor weten wij precies waar jouw doelgroep op zoekt.

Concurrentie analyse

We bekijken de strategieën van jouw concurrentie en vergelijken deze dan met jouw huidige website, zodat wij erachter komen wat we wel en niet het beste kunnen gebruiken.

Strategie en optimalisatie

Door middel van een unieke strategie die precies bij jouw website past zetten wij jouw website helemaal klaar om goed gevonden te worden in de zoekmachine.

Linkbuilding

Nadat de website volledig is geoptimaliseerd voor Google, zullen wij maandelijks waarde sturen door middel van kwalitatieve en relevante links. Door onze geheime linkbuilding strategie staat jouw bedrijf binnenkort bovenaan in de zoekmachine.

Onze Resultaten

SEO Zulte
Adverteer lokaal via Google

We hebben het tot nu toe vooral gehad over lokale SEO voor Zulte, maar natuurlijk is adverteren met Google advertenties ook belangrijk als je een lokale ondernemer bent. Een kapper in Zulte heeft er geen baat bij dat zijn online-advertenties getoond worden aan iemand uit Brugge, Hasselt of Leuven. Die persoon komt waarschijnlijk toch niet langs, tenzij je een wel erg goede naam hebt opgebouwd natuurlijk. Als je een Google advertentie maakt, heb je de mogelijkheid om een regio in te stellen. Je kunt plaatsen selecteren of een straal rond een bepaald punt:

  • Plaats: bijvoorbeeld een land, regio of gemeente 
  • Straal: bijvoorbeeld 25 km rond Zulte

Je kunt meerdere plaatsen en stralen combineren. Je kunt bijvoorbeeld een straal van 25 km rond je bedrijf of winkel toevoegen en nog enkele individuele gemeenten waarvoor je makkelijk bereikbaar bent. Wil je absoluut niet getoond worden in een bepaalde regio? Je kunt plaatsen uitsluiten waardoor je nog meer controle hebt over je lokale advertenties. Koppel zeker ook je Google Mijn Bedrijf aan je Google Ads account. Als je dit doet verschijnt je adres, telefoonnummer en of je geopend bent of niet onder je advertentie. Super handig voor mensen die in de buurt zoeken naar een product of dienst dat jouw bedrijf aanbiedt. Lees hier meer over zoekmachine adverteren.

Waarom kiezen voor SEO Zulte van Search Clicks?

We hopen dat je nu een beter beeld hebt gekregen van wat SEO Zulte betekent en hoe Search Clicks je kan helpen om meer lokale klanten aan te trekken. Search Clicks heeft meer dan 10 jaar ervaring met bedrijven naar de top van de lokale Google zoekresultaten te brengen. Search Clicks is geen traditioneel marketing bureau. Onze specialisten kregen hun opleiding in California in de Verenigde Staten en de kennis die we daar opdeden passen we exclusief toe op de lokale markt. Met onze lokale SEO-campagnes generen we meer lokaal verkeer naar je website, converteren we deze bezoekers en zorgen we er uiteindelijk voor dat je bedrijf meer lokale klanten aantrekt en dus groeit.

Professioneel SEO Zulte

Bij Search Clicks draait het alleen maar om kwaliteit. Om dit te waarborgen nemen we een beperkt aantal nieuwe klanten aan. We hoeven niet het grootste klantenbestand te hebben zolang onze klanten maar de afgesproken doelstellingen behalen. Dat levert natuurlijk langdurige zakenrelaties op wat veel waardevoller voor ons is. Dus als jij of je bedrijf op zoek is naar meer lokale klanten, aarzel dan niet en contacteer ons of doe de SEO-analyse op onze website. Vergeet niet, de plaatsjes zijn beperkt!

Vul het onderstaande formulier in:

    *Privacy is gewaarborgd.

    × Kan ik je helpen?