Een website van Search Clicks wordt nog beter met een onderhoud website contract!

Regelmatig onderhoud website is essentieel om je website optimaal te laten functioneren en gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid van je website te vrijwaren. Regelmatige updates, upgrades, security checks en proactieve monitoring van datalekken zijn ook noodzakelijk om jouw gegevens en de gegevens van jouw klanten te beschermen tegen hackers. Bij Search Clicks weten we hoe belangrijk dit regelmatig onderhoud is voor de veiligheid en snelheid van jouw website. Daarom bieden wij een onderhoudscontract aan speciaal voor onze klanten die reeds een WordPress website van Search Clicks hebben en deze ook optimaal willen laten draaien!

ONDERHOUD WEBSITE

Uitsluitend voor websites gemaakt door Search Clicks
49
per maand
 • Hosting
 • Domeinnaam
 • E-mailadressen
 • Website updates
 • Dagelijkse backups
 • Google Search Console beheer
 • Google Analytics beheer
 • Support en incidentele kleine aanpassingen

Waarom is onderhoud website nodig?

Onderhoud website is een belangrijke tool om zowel de functionaliteit als de veiligheid van je commerciële website te garanderen! WordPress onderhoud zorgt voor optimalisatie van het website gebruik met de meest up-to-date technologie en zorgt er gelijktijdig voor dat de beste veiligheidsmaatregelen tegen cybercriminaliteit op jouw website geïnstalleerd zijn. Bij onderhoud website worden het Content Management System (CMS) en het beheerderspaneel geüpdatet om de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren, zowel voor de beheerder als de bezoeker. Onderhoud website werkt dan ook parallel met SEO om technische en veiligheidsproblemen op te lossen, alsook ontwerp en structuur van de website te optimaliseren zodat de website hoger rankt in zoekresultaten en gebruiksvriendelijk blijft. Dit heeft een positief effect op bezoekersaantallen. 

Onderhoud website  door Search Clicks zorgt ervoor dat je website dus optimaal blijft presteren. Verder zorgt regelmatig WordPress onderhoud er ook voor dat de nieuwste updates en functies worden geïnstalleerd, dat je website met de meest recente veiligheidsmaatregelen wordt uitgerust, en dat de snelheid en vindbaarheid van de website wordt geoptimaliseerd. Zo kan jij er zeker van zijn dat jouw website veilig en bereikbaar blijft, dat je gegevens worden bewaard in een back-up, nieuwe thema’s of codes worden geïntroduceerd in het beheerderspaneel, en nieuwe beveiligingstechnieken worden toegepast. 

Tot slot is onderhoud website  verplicht onder de GDPR-wetgeving door de Europese Unie zodat datalekken worden vermeden en, indien nodig, gemeld aan de juiste autoriteiten. Het is dus van groot belang voor zowel jou als jouw klanten dat je bedrijfswebsite over de meest recente updates beschikt om te voorkomen dat de website vertraagd, onveilig wordt, of niet meer in zoekresultaten verschijnt!

Kort en bondig: wat zijn de voordelen van website onderhoud?

Hieronder vatten we kort samen wat de voordelen zijn van regelmatig website onderhoud.

Het is natuurlijk makkelijker om problemen op je website te voorkomen dan ze te lossen!

Wat zijn de risico’s zonder onderhoud?

Misschien vraag je je nu wel af of jouw website echt zoveel risico loopt op een cyberaanval: het antwoord is ja! Hoewel websites van grotere bedrijven en organisaties, zoals overheidswebsites, zeer aantrekkelijke informatie bevatten voor hackers, zijn ze vaak ook zeer goed beveiligd. Gelijktijdig weten hackers dat websites van KMO’s, verenigingen, en kleinere e-commerce bedrijven vaak minder bescherming genieten vanwege beperkingen in budget en kennis. 

Echter bevatten deze websites vaak ook een grote hoeveelheid waardevolle informatie over klanten en hun contactgegevens, welke gebruikt kunnen worden voor onder andere phishing-activiteiten en spam. WordPress is ook een zeer bekende en geliefde CMS, maar is daarmee ook zeer populair en gekend onder hackers. Dit maakt WordPress natuurlijk geen slechte CMS, maar het is wel belangrijk dat de website technisch goed is opgebouwd, met de juiste functies en controles, om aanvallen te vermijden of af te weren.

Het niet uitvoeren van periodiek website onderhoud brengt verschillende risico’s met zich mee. Allereerst verhoogd het risico op hacking en cyberaanvallen, vooral door geautomatiseerde en willekeurige aanvallen. Een voorbeeld van dit soort datalek is het voorval van het Belgische dataleerplatform Datacamp waarbij gegevens van 700.000 gebruikers werden gestolen en verkocht op het dark web. Wanneer je bedrijfswebsite is gehackt, kan deze verder ook gebruikt worden om andere computers aan te vallen of om spam rond te sturen naar de gebruikers van jouw website. 

Verder kan de aanwezigheid van malware op je website ervoor zorgen dat deze moeilijker te vinden is op zoekmachines zoals Google. Dit kan ook het imago van het bedrijf schaden aangezien browsers gebruikers vaak waarschuwen wanneer malware aanwezig is op een website. Tot slot zorgt malware er ook voor dat zakelijke e-mails kunnen worden bestempeld als spam en dus niet aankomen bij de geadresseerde. In het slechtste geval kunnen bepaalde functies van de website of soms zelfs de volledige website worden geblokkeerd door malware.

website onderhoud

Proactief WordPress onderhoud verzekerd dan ook dat de meest actuele veiligheidsmaatregelen beschikbaar zijn op jouw website om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen. Voorbeelden van beveiliging tegen cyberaanvallen zijn een SSL certificaat, een blacklisting beleid, strenge configuratie van de webserver, minimale vereisten voor wachtwoorden van gebruikers, proactieve opsporing van technische afwijkingen, maatregelen om cyberaanvallen af te weren, enzovoort. Uiteraard worden verschillende beveiligingstechnieken reeds toegepast bij het aanmaken van een website, maar periodieke controles en website onderhoud zijn noodzakelijk om een hack of datalek te vermijden en te verzekeren dat je website tot in de puntjes in orde blijft! 

Kort en bondig: wat zijn de risico’s?

Hieronder geven we je een kort overzicht van de risico’s als regelmatig website onderhoud wordt overgeslagen:

Je kan dus veel risico’s en problemen vermijden met regelmatig website onderhoud!

Als je een website laat ontwikkelen door Search Clicks heb je de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat jij je niet druk hoeft te maken over periodiek onderhoud van je WordPress website, wij doen dit gewoon voor je! Er verschijnen voortdurend nieuwe updates op WordPress, maar wij zorgen er gewoon voor dat deze beschikbaar zijn op jouw website.

Daarnaast verzorgen we ook de functionaliteit en veiligheid van jouw website. We zorgen ervoor dat jouw bedrijf, jouw website, en jouw bezoekers veilig zijn van cyberaanvallen, alsook dat de snelheid van jouw website uitstekend is om een optimale gebruiksvriendelijkheid te vrijwaren. Tot slot zorgt regelmatig website onderhoud er ook voor dat de online vindbaarheid van jouw website verhoogd wordt omdat snelheid en gebruiksvriendelijkheid belangrijk zijn voor de ranking op de resultaatpagina’s van zoekmachines. 

 • Dagelijkse back-up van informatie op je website
 • Regelmatige updates van plug-ins en software (zoals WordPress updates)
 • Regelmatige controle van de snelheid van jouw website
 • Regelmatig verwijderen van spam
 • Regelmatige security check-ups 
 • Regelmatige updates op het beheerderspaneel
 • Nakijken van ontwerp en structuur van de website en aanpassingen waar nodig
 • Controle van afbeeldingen en links om te zien of deze nog up-to-date zijn
 • Controle van meta-data en titels en aanpassing waar nodig voor effectiviteit 
 • Controle van de website op verschillende apparaten (PC, laptop, tablet, smartphone,…) en via verschillende browsers
 • Controle en vernieuwing van domeinnaam, links, enzovoort. 

Wanneer is het tijd voor website onderhoud?

Het voordeel van een onderhoudscontract is dat wij voor een maandelijks bedrag de website up-to-date houden en hiermee de snelheid en gebruiksvriendelijkheid vrijwaren. Bovenop is regelmatig onderhoud een verplichting onder de GDPR-wetgeving. Een basis onderhoudscontract voor je website bij Search Clicks kost €49 per maand en omvat dagelijkse back-ups, regelmatige website updates, Google Search Console beheer, Google Analytics beheer, support en incidentele kleine aanpassingen. Indien gewenst kan er ook een gepersonaliseerd website onderhoudscontract worden opgemaakt, aangepast aan jouw wensen en noden. Contacteer ons vandaag nog om jouw website veiliger, sneller en gebruiksvriendelijker te maken!

Vul het onderstaande formulier in:

  *Privacy is gewaarborgd.

  × Kan ik je helpen?