Waarom zou je je linkbuilding liever willen uitbesteden?

Ben je geïnteresseerd in hoe linkbuilding precies werkt en wat het eigenlijk inhoudt? Misschien heb je hiervan al een idee, maar zou je niet weten hoe je dit het beste zou kunnen aanpakken en er succes mee kan behalen? Dan is ons team van experts bij Search Clicks misschien precies wat je nodig hebt! Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en helpen je graag met het bouwen en laten groeien van jouw website, jouw onderneming en jouw succes! In dit artikel gaan we het uitgebreid hebben over linkbuilding, zoals wat het precies is, en waar je het zou kunnen uitbesteden. Hopelijk heb je aan het einde van het artikel een beter idee over wat het precies inhoudt, wat het omvat en waar het allemaal goed voor is.

Wat is linkbuilding precies?

We weten inmiddels wat zoekmachine optimalisatie precies inhoudt, maar wist je ook dat linkbuilding een ontzettend belangrijk onderdeel is van dit proces? Wat is linkbuilding dan precies? Linkbuilding draait om het krijgen van links die leiden naar jouw website. Deze hyperlinks wil je verkrijgen op andere websites, waardoor er zo dus verkeer van een andere website naar die van jou wordt gestuurd. Internet gebruikers kunnen makkelijk navigeren en switchen tussen pagina’s op het internet door gebruik te maken van hyperlinks.

Wat voor doel wil men bereiken door middel van linkbuilding?

Zoekmachines, zoals Google bijvoorbeeld, gebruiken links op 2 verschillende manieren.

  1. De eerste manier waarop zoekmachines links gebruiken is om nieuwe, interessante webpagina’s te ontdekken en vinden.
  2. De andere manier waarop zoekmachines vaak links gebruiken is om hen te helpen bij het bepalen van hoe goed een pagina van een website zou moeten scoren in hun resultaten.

Wanneer zoekmachines pagina’s van websites hebben gezocht door middel van links, kunnen ze vervolgens de content van deze verschillende pagina’s aan hun indexen toevoegen. Door dit te doen, kunnen zij makkelijk beslissen of ze een pagina waardevol genoeg vinden om goed te worden gerangschikt voor de zoekwoorden die erbij passen. Wanneer zij dus vinden dat een pagina niet van voldoende kwaliteit is, zal deze pagina ook niet hoog scoren in de zoekresultaten. Het is dus belangrijk om te zorgen voor waardevolle content op je website. Door je website te vullen met inhoud van goede kwaliteit zorg je er dus direct voor dat zoekmachines jouw webpagina’s ook een stuk interessanter vinden en als waardevoller achten, wat jouw dan een hoger plekje in de zoekresultaten oplevert. Om te beslissen of een pagina van voldoende kwaliteit is, kijken zoekmachines echter niet alleen maar naar de inhoud van een webpagina.

Zoekmachines kijken bij deze beoordeling ook naar de hoeveelheid links die op andere sites staan die naar jouw pagina leiden. Dit gaat natuurlijk wel op als deze externe websites ook van goede kwaliteit zijn, anders heeft het alsnog niet zo’n effect. Over het algemeen is het wel handig om te onthouden dat hoe op meer websites van een goede kwaliteit en met een goede inhoud links naar jouw webpagina’s staan, hoe groter je kansen zijn op een hogere positie in de zoekresultaten van een zoekmachine. Het mooiste is dat dit ook niet alleen geldt voor landelijke Search Engine Optimization, maar ook voor de lokale SEO van je website! Deze technieken zijn dus goed te gebruiken voor zowel ondernemers en bedrijven die zich richten op de nationale doelgroep als de ondernemers en bedrijven die zich liever willen richten op de doelgroep uit de buurt.

search clicks belgie

Word vindbaar in Google!

Is linkbuilding echt nodig om online succes te behalen met je onderneming via je website?

Zoals we zojuist hebben besproken, zorgen links op externe websites er ook voor dat je hoger, of juist lager, in de rankings van de zoekmachines wordt geplaatst. De zoekmachines baseren de volgorde van de zoekresultaten dus onder anderen op de hoeveelheid links vanaf externe websites. Dit houdt dus in dat wanneer jij ervoor zorgt dat het aantal kwalitatieve links op externe, inhoudelijk goede websites stijgt, dat je dan hoogstwaarschijnlijk ook een hogere positie in de zoekmachines krijgt.

Wanneer je dus minder of bijna geen externe links naar jouw webpagina’s hebt, zal je Google positie ook lager liggen, waardoor je dus niet alleen verkeer mist, maar ook nog eens misloopt, omdat men meestal alleen maar naar de bovenste resultaten kijkt en niet naar de onderste. Een hogere positie in de ranglijsten van zoekmachines is echter niet het enige voordeel van linkbuilding, er zijn er nog meer. Deze zijn niet per se erg voor de hand liggend, maar zijn misschien toch de moeite waard voor je om mee te nemen in je overweging van of je nu wel of niet linkbuilding wilt uitbesteden aan een ander bedrijf.

seo optimalisatie
linkbuilding
Verwijzingsverkeer naar je website sturen

Wanneer je een kwalitatief goede link op een externe website, die veel wordt bezocht door internetgebruikers, verkrijgt, kan dit ertoe leiden dat jouw website ook meer bezoekers zal krijgen. Vooral als ondernemer is het krijgen van meer bezoekers, en zo potentiële klanten, een grote prioriteit. Als je er ook direct voor wilt zorgen deze nieuwe bezoekers ook daadwerkelijk klanten van jouw bedrijf worden, is het aan te raden om een hyperlink te verkrijgen op een website die relevant is voor jouw bedrijf

Bijvoorbeeld als je sieraden verkoopt, heb je niks aan een hyperlink op een website waarop wordt gepraat over het monteren van auto’s bijvoorbeeld. Je krijgt misschien iets meer bezoekers, maar de kans dat deze bezoekers ook jouw klanten zullen worden is een stuk kleiner dan wanneer je een link verkrijgt op een relevante website. Een hyperlink op een drukbezochte website leidt dus tot een toename in het verkeer op jouw website, maar een link op een drukbezochte, relevante website zal dus zorgen voor een toename in zowel het verkeer als de verkoop.

Het zal je merk verder opbouwen

Door middel van goede linkbuilding kan je ook ervoor zorgen dat je merk verder opgebouwd wordt. Wanneer de links naar jouw website op meerdere populaire websites te vinden zijn, zullen mensen denken dat jouw website ook populair is, omdat deze link niet alleen regelmatig wordt getoond, maar ook nog eens op populaire websites. Zo krijgen mensen direct al een hoog beeld van jouw website en bedrijf en zullen ze zeker eens een kijkje nemen op jouw site. Ook kan je de autoriteit van jouw niche vestigen door goede linkbuilding, omdat jij, door het krijgen van hyperlinks op populaire websites, meer bezoekers krijgt en jouw eigen website meer bekendheid geeft. Mensen zullen niet op jouw website uitkomen, omdat ze deze hebben gekozen uit de zoekresultaten, maar omdat ze jouw links al vaak hebben gezien en zo direct voor jouw bedrijf kiezen in plaats van ook nog bij de concurrentie te kijken.

Waarom je linkbuilding uitbesteden aan een bedrijf?

Voor het bouwen van bijvoorbeeld hyperlinks worden veel verschillende technieken gebruikt. Hoewel de ene techniek moeilijker is dan de ander, en dus de ene techniek makkelijker zelf gedaan zou kunnen worden in plaats van door een bedrijf dan de ander, is het toch een slimmer idee om je linkbuilding uit te besteden aan professionals. SEO experts zijn het meestal allemaal erover eens dat linkbuilding zeker één van de moeilijkere delen van hun werk is, misschien zelfs nog wel het moeilijkste onderdeel. Veel specialisten in SEO zullen het overgrote deel van hun tijd besteden aan een poging om het goed te doen voor jou en je bedrijf. Dit is dan ook waarom het je een gigantische voorsprong zal geven als jij je linkbuilding uitbesteedt aan een ander bedrijf. Het is als het ware een kunst om echt bedreven te worden in het bouwen van links van een goede kwaliteit, wat natuurlijk veel tijd kost. Door je linkbuilding uit te besteden aan iemand anders krijg je zowel een voorsprong op andere SEO’s als op je concurrentie.

Dit is waarom het een slimme keuze is om je linkbuilding aan SEO marketing bureau Search Clicks uit te besteden. Ons team heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het laten groeien van websites en ervoor zorgen dat ondernemers succes behalen met hun bedrijven. Wanneer je de linkbuilding aan ons overlaat, werken wij met z’n allen samen om de linkbuilding voor jouw website en bedrijf zo goed te doen als maar mogelijk is. Wij zullen jou alle tools geven om online succes te kunnen gaan behalen met jouw onderneming. Onze eerste prioriteit is de tevredenheid van de klant en dit zal je in ons werk terug kunnen zien!

Hoe wij te werk gaan bij Search Clicks

Ons SEO marketing bureau Search Clicks heeft al meer dan 10 jaar ervaring met verschillende taken. Tot deze taken behoort natuurlijk linkbuilding, maar ook het toepassen van de juiste technieken om de SEO van een website te verbeteren of zelfs ervoor zorgen dat jouw website ook mobiel responsief is. Bij ons bedrijf Search Clicks staat ons team van specialisten altijd voor jou klaar! Je hebt onze website waarschijnlijk zelfs ergens in de bovenste resultaten van Google zien staan, toen je zocht naar een bedrijf om de linkbuilding van jouw website aan uit te besteden. Wij zorgen er met z’n allen voor dat bedrijven en ondernemers, op zowel een nationaal als een lokaal niveau, gevonden zullen worden door middel van hyperlinks op verschillende drukbezochte en relevante websites, waardoor zij meer verkeer naar hun websites zullen krijgen op een organische manier. Bij ons bedrijf Search Clicks staat kwaliteit zeker weten voorop.

Onze werknemers gaan altijd te werk volgens een vaste werkwijze die wij hebben ontwikkeld. Deze hebben wij verder ontwikkelt door de jaren heen aan de hand van de ervaring die wij telkens weer opdoen. Wanneer je graag met ons wilt werken, zullen wij jouw website grondig onderzoeken en een analyse maken. Op grond hiervan zullen wij niet alleen gaan beoordelen wat voor links het beste passen bij jouw website en onderneming, maar ook welke websites we het beste kunnen gebruiken voor deze hyperlinks. Deze websites moeten natuurlijk ook relevant zijn voor jouw onderneming, zodat de kans groter is dat de nieuwe bezoekers ook klanten van jouw bedrijf worden. Hier zullen wij dus een plan van aanpak opstellen en ervoor zorgen we dat we de juiste strategie uitkiezen die bij jou en jouw website past, waarmee we het meeste resultaat zullen behalen. 

Daarna checken wij nog eens opnieuw dat al onze informatie en onze strategieën zowel actueel als relevant zijn, om er zeker van te zijn dat het de juiste aanpak is voor jouw onderneming. Het is voor ons ontzettend belangrijk dat jij volledig tevreden bent over het resultaat wat wordt behaald door middel van onze linkbuilding. Kwaliteit en tevredenheid staan bij ons voorop! Wij staan uiteraard ook altijd open voor jouw feedback, want een prettige samenwerking vinden wij ook belangrijk. Als we samenwerken zullen we ervoor zorgen dat jouw website optimaal zal presteren en zo in no time jouw doelstellingen behaalt.

× Kan ik je helpen?