Waarom je linkbuilding uitbesteden?

Ben jij benieuwd wat linkbuilding precies is? Of weet je dit al, maar heb je geen idee hoe je het het beste kunt aanpakken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel staat alles over linkbuilding en waar je het kunt uitbesteden.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is essentieel in proces het van zoekmachine optimalisatie. Door middel van het verkrijgen van hyperlinks op andere websites naar jouw eigen site. Een hyperlink is een manier voor gebruikers om tussen pagina’s op internet te navigeren.

Wat is het doel van linkbuilding?

Er zijn twee manieren waarop de zoekmachines links gebruiken:
1. Om nieuwe webpagina’s te ontdekken;
2. Om te helpen bepalen hoe goed een pagina moet scoren in hun resultaten.

Zodra zoekmachines pagina’s op internet hebben gezocht, kunnen ze de inhoud van die pagina’s aan hun indexen toevoegen. Op deze manier kunnen ze beslissen of ze vinden dat een pagina van voldoende kwaliteit is om goed te worden gerangschikt voor relevante zoekwoorden. Wanneer ze dit beslissen, kijken de zoekmachines niet alleen naar de inhoud van de pagina; ze kijken ook naar het aantal links naar die pagina van externe websites en de kwaliteit van die externe websites. Over het algemeen geldt dat hoe meer websites van hoge kwaliteit naar jou linken, hoe groter de kans is dat je goed scoort in de zoekresultaten. Dit geldt voor zowel landelijke als lokale SEO.

search clicks belgie

Word vindbaar in Google!

Is linkbuilding nodig?

Zoals we hebben besproken, zijn externe links een zeer belangrijke parameter die de zoekmachines gebruiken om rankings te bepalen. We weten dus dat het vergroten van het aantal hoogwaardige links die naar je website verwijzen, jouw kansen op een hogere positie in Google aanzienlijk vergroten. Er zijn echter nog andere voordelen van linkbuilding, die misschien minder direct voor de hand liggen, maar toch de moeite waard zijn om te overwegen waard zijn.

Verwijzingsverkeer verzenden

Een goede link vanaf een drukbezochte website kan ook leiden tot meer verkeer. Als het een relevante website is, is de kans groot dat het verkeer ook relevant is en kan dus ook leiden tot een toename van de verkoop.

seo optimalisatie
linkbuilding

Merk opbouwen

Goede linkbuilding kan je ook helpen je merk op te bouwen en je als autoriteit in jouw niche te vestigen.

Linkbuilding uitbesteden

Er zijn veel technieken voor het bouwen van links, en hoewel ze verschillen in moeilijkheidsgraad, zijn SEO’s het er meestal over eens dat linkbuilding één van de moeilijkste onderdelen van hun werk is. Veel SEO’s besteden het grootste deel van hun tijd aan een poging om het goed te doen. Om die reden, als je de kunst van het bouwen van hoogwaardige links onder de knie hebt, kan het je echt een voorsprong geven op zowel andere SEO’s als je concurrentie.

Daarom kun je er ook voor kiezen om linkbuilding aan ons SEO bureau Search Clicks uit te besteden . Wij nemen deze taken dan voor jouw bedrijf over en bundelen onze krachten!