Domeinnaam kopen bij Search Clicks

Op het internet vinden klanten alles wat ze willen en/of nodig hebben en dit wil je natuurlijk het liefste voor jouw bedrijf. Daarom is het van groot belang dat jouw onderneming ook een goed vindbare en professionele website heeft. Op deze manier zal jouw onderneming hier niet alleen online, maar ook offline van meerdere voordelen profiteren. Al helemaal wanneer je het maken van jouw website overlaat aan het team van experts van Search Clicks. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring in het bouwen van websites, waardoor onze experts precies weten hoe ze jouw ideale website moeten ontwerpen. Wanneer je een eigen website voor jouw onderneming hebt, moet je ook een domeinnaam kopen voor je website.

Een domeinnaam is de naam van het internetadres van de website van jouw onderneming. Je kan het eerste gedeelte hiervan zelf kiezen. Meestal kiezen ondernemers ervoor om dit dan ook te noemen naar de onderneming. Zo is het tenslotte ook makkelijk te vinden voor de bezoekers, klanten en doelgroep van je bedrijf.  Het deel achter de punt, het tweede gedeelte dus, is de extensie van je website. Denk hierbij dus aan .nl, .be of .com als je website ook echt internationaal gericht is. Bij Search Clicks helpen we je graag bij het kopen van een domeinnaam kopen voor de website van jouw bedrijf! Wij stellen kwaliteit altijd voorop en hechten veel belang aan de tevredenheid van de klant.

 

SEO agency

Hoe werkt een domeinnaam nou precies?

Je wilt een domeinnaam kopen en dit is uiteraard nodig als je je eigen website wilt hebben, maar hoe werkt zo’n domeinnaam nou precies? Het is denk ik wel algemeen bekend dat elke website zijn eigen IP-adres heeft. Deze IP-adressen zijn echter ingewikkeld en zo ook moeilijk om te kunnen onthouden en daarom wordt aan elk IP-adres van een website een domeinnaam gekoppeld. Op deze manier hoef jij maar de domeinnaam van een website in te typen en doet de browser de rest van het werk. De browser zal dan op zoek gaan naar het IP-adres wat is gekoppeld aan de ingetypte domeinnaam en zal je zo vervolgens leiden naar de website die hierbij hoort. Een domeinnaam wordt toegewezen aan een IP-adres door het Domain Name System (DNS). Dit systeem zet voor jouw browser de domeinnaam om in het IP-adres, want de browser begrijpt een domeinnaam niet, maar een IP-adres wel. Zo kom jij op de website uit die jij zoekt.

Voordelen van het kopen van een domeinnaam

Wanneer je een website start voor je bedrijf wil je deze natuurlijk ook goed presenteren aan jouw publiek. Hiervoor is het belangrijk om een eigen domeinnaam kopen waarmee jouw klanten, bezoekers en doelgroep je kunnen vinden. Dit heeft diverse voordelen die bijdragen aan het succes van jouw bedrijf!

Een goede uitstraling voor jouw bedrijf

Als je een domeinnaam koopt voor de website van jouw bedrijf, zal dit een goede uitstraling voor jouw website, en zo ook bedrijf, bieden. Door de naam van je bedrijf te registreren als domeinnaam en deze te kopen, zorg je ervoor dat iedereen die jouw bedrijf opzoekt of die je naam voorbij ziet komen, weet dat deze website van jouw onderneming is. Bij het kopen van een domeinnaam is het handig om een naam te kiezen zonder streepjes ertussen en te kiezen voor een .be extensie. Dit zal voor jouw bedrijf namelijk de beste uitstraling en de meeste autoriteit opleveren. Door een eigen domeinnaam te kopen, zal je meer serieus genomen worden door jouw bezoekers en de potentiële klanten van je bedrijf.

Een grotere waarde van je bedrijf

Door het kopen van de juiste domeinnaam voor jouw bedrijf zorg je ervoor dat de waarde van jouw onderneming zal toenemen. Voornamelijk bij webshops is dit het geval, omdat de domeinnaam kopen die hiervoor gebruikt wordt meestal te maken heeft met de zoekwoorden die hun doelgroep gebruikt. Op deze manier zal het kopen van een domeinnaam je dus meer klanten opleveren, omdat jouw doelgroep je onderneming en webshop makkelijker kan vinden.

Je voorkomt de kaping van de domeinnaam

Wat nou als iemand anders een domeinnaam wilt laten registreren die precies hetzelfde is als wat jij had willen hebben? Wanneer iemand de domeinnaam koopt die bij jouw onderneming past, of juist precies de naam van jouw onderneming is, zullen je klanten bij een ander bedrijf terechtkomen wanneer ze jouw bedrijf juist zoeken. Het is zelfs een goede tip om ook domeinnamen te kopen die op jouw domeinnaam lijken, dus bijvoorbeeld mogelijke spelfouten. Op deze manier kan je klanten doorsturen naar de juiste website wanneer zij jouw domeinnaam per ongeluk verkeerd opzoeken.

Wat kun je verwachten bij het kopen van een domeinnaam?

Er zijn een aantal dingen heel belangrijk wanneer je besluit om een domeinnaam te kopen voor de website van jouw onderneming. Ons webdesign Search Clicks helpt jou graag bij al deze stappen! Ons team van experts heeft meer dan 10 jaar ervaring en weten zo precies hoe ze jou en je website het beste kunnen helpen. Zij zullen ervoor zorgen dat je met je website en domeinnaam alle doelen van je bedrijf kan bereiken! Hieronder staan de dingen die echt belangrijk zijn bij het kopen van een domeinnaam.

Brainstormen over een domeinnaam

Je wilt dus een domeinnaam kopen voor je bedrijf, maar wat voor naam kan je nou het beste kiezen? Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk dat je voor een naam gaat die goed bij jouw bedrijf past. Anders heeft het ook geen zin om een domeinnaam voor je onderneming te kopen. Het is het beste om dezelfde naam als je onderneming te gebruiken voor je domeinnaam. Op deze manier kunnen jouw klanten je bedrijf altijd makkelijk en snel vinden. Door bij het kopen van een domeinnaam de naam van je bedrijf te gebruiken, zorg je ervoor dat jouw potentiële klanten en doelgroep je altijd goed kunnen vinden op het internet, waardoor je website meer bezoekers en zo hopelijk ook meer klanten krijgt. Het kiezen van de juiste domeinnaam is dus ontzettend belangrijk.

Doe een domeincheck

Voordat je overgaat op het kopen van een domeinnaam is het belangrijk dat je een domeincheck doet. Om een domeinnaam te kunnen kopen, moet deze namelijk nog niet bestaan. Jouw domeinnaam moet altijd uniek zijn. Ook mag je met jouw domeinnaam niet het handelsnaamrecht of het merkenrecht van een andere onderneming schaden. Wanneer je een domeinnaam voor je de website van je onderneming gaat kopen, kan je op internet verschillende zoekfuncties vinden waarmee je kan controleren of de domeinnaam die jij wilt nog beschikbaar is. Als deze domeinnaam nog niet is geregistreerd, kun je deze nog kopen voor jouw website. Anders zal je helaas een nieuwe moeten bedenken. Onze experts bij Search Clicks helpen je altijd graag!

Het aanvragen van een domeinnaam

Bij het kopen van een domeinnaam moet je deze natuurlijk ook nog registreren. Hiervoor ga je naar een registrar (dit is een hostingprovider). De registrar doet vervolgens een aanvraag voor het registreren van de domeinnaam. Dit wordt gedaan bij de organisatie die alle domeinnamen beheert, zodat deze allemaal geregistreerd zijn en er niemand dezelfde domeinnaam zal hebben. Deze organisatie verschilt per land en zo dus ook per extensie. Dit is dus een andere organisatie voor de extensie .nl dan voor de extensie .be. De aanvraag van jouw domeinnaam is ook de laatste stap in het kopen van een domeinnaam. Wanneer de aanvraag voor jouw eigen domeinnaam is ingediend, hoef je alleen nog maar ervoor te betalen en kun je de website van je onderneming gaan lanceren op het adres wat jij gekozen hebt.

domeinnaam kopen